Schoolrekening

Een maximumfactuur voor leerlingen van de PTS

PTS Campus Boom – Campus Mechelen wil iedereen de beste kansen geven om al zijn of haar talenten te vinden én te ontplooien. We bieden sterk, kwalitatief technisch- en beroepsonderwijs. Bovendien staat onze school voor betaalbaar onderwijs.

Sinds 2015 voerde de provincie in al haar provinciale scholen een maximumfactuur in; niet alleen in de eerste graad, maar voor alle graden én in alle opleidingen.  

Vanaf nu weet je als ouder of leerling vooraf hoeveel de gekozen opleiding dit schooljaar zal kosten.

We willen niet dat een te hoge kostprijs jonge mensen tegenhoudt om voor een bepaalde richting te kiezen. We hebben dus bewust de kosten gedrukt en tegelijkertijd gewaakt over de kwaliteit van ons onderwijs. Die kwaliteit moet namelijk ook mét een maximumfactuur gegarandeerd blijven.

De meerdaagse uitstappen, beroeps-, of sportkledij; maaltijden en dranken zijn niet mee verrekend in de maximumfactuur. Je kan de kosten per opleiding terugvinden in het schoolreglement.

Ouders krijgen twee facturen per jaar, één in oktober en één in februari. Hierdoor is er veel minder administratie en kom je nooit voor onverwachte kosten. 

In geval van ernstige betalingsmoeilijkheden kunnen de ouders contact opnemen met de vertrouwensleerkracht of met de boekhouding.