Techniek- en horecaleerlingen bouwen samen hippe foodtruck

publish date
08.05.2017

De provinciale scholen PTS Boom en PIVA Antwerpen werkten samen aan een bijzonder project. Hun leerlingen bouwden een echte, professionele foodtruck. De jongeren uit de techniek-richtingen maakten de wagen rijklaar, de horecastudenten zorgden voor de inrichting. Hiermee bereidt het Provinciaal Onderwijs haar leerlingen in de praktijk voor op de arbeidsmarkt.

Foodtrucks zijn een echte hype. Niet alleen in tv-programma’s, op elk festival, feestje of op iedere markt komt je er wel één tegen. Deze culinaire kraampjes op wielen zijn niet meer weg te denken uit het moderne horecalandschap. Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen speelt daar graag op in met een project dat tot de verbeelding van jongeren spreekt.

PTS in Boom en PIVA in Antwerpen sloegen de handen in elkaar en bouwden een professionele foodtruck. Een bijzondere ervaring voor de 40 betrokken leerlingen. De jongeren uit de technische richtingen werkten aan het koetswerk en maakten de wagen rijklaar, de horeca leerlingen stonden onder andere in voor de inrichting. Uiteraard moesten ze daarbij rekening houden met alle wetgeving en reglementeringen.

Gedeputeerde bevoegd voor onderwijs Inga Verhaert is erg enthousiast: “Met dit hedendaagse project spelen de twee scholen handig in op de hype rond foodtrucks. Het is duidelijk iets wat jongeren aanspreekt en waarop ze met fierheid kunnen terugkijken. En tegelijk bereiden de scholen hun leerlingen op een leuke manier voor op de praktijk en de arbeidsmarkt. Precies waar het Provinciaal Onderwijs sterk en vernieuwend in is!”

De Foodtruck wordt volgend schooljaar verder afgewerkt en kan daarna gebruikt worden voor promotionele activiteiten binnen en buiten de scholen.

Volgende van de detaillijst