De versterkers van Xan en Hajk deden PTS Mechelen tijdens de opendeurdag knallen

publish date
07.05.2018

Een dikke proficiat aan Xan en Hajk! Zij mogen zich de winnaars noemen van de uitdaging van Herman Verbruggen en waren de helden op onze opendeurdag van 6 mei. Met een oude grammofoonplaat en een opgewaardeerde blikken doos wonnen de twee leerlingen overtuigend de wedstrijd van Herman. 

Maar liefst 55 geluidsversterkers gemaakt uit recuperatiemateriaal deden de opendeurdag van PTS Mechelen op 6 mei knallen. Straffe jongens en meisjes met geweldige ideeën en prachtige geluidsversterkers, we hadden eigenlijk niets anders verwacht. De afgelopen maanden daagde Herman Verbruggen 10- tot 14-jarigen uit een geluidsversterker te maken van recuperatiemateriaal. 55 leerlingen gingen creatief aan de slag en gingen de uitdaging aan.  

Xan won met een oude grammofoonplaat de prijs van de vakjury. De oude grammofoonplaat liet hij draaien op een snoerloze schroevendraaier. Een knap ontwerp en dat leverde hem de prijs van de vakjury op. Hajk verzilverde met een mooie en netjes afgewerkte blikken doos de publieksprijs. In dit ontwerp moet je je gsm in de doos steken en die doet de rest. Beide winnaars kregen van Herman Verbruggen een bluetoothspeaker en wedstrijdbeker. 

Winnaar PTS Mechelen - Hajk
Het ontwerp van Xan
Winnaar PTS Mechelen - Hajk
Het ontwerp van Hajk

Volgende van de detaillijst