De opendeurdag op PTS Boom nam ons mee naar de toekomst

publish date
15.05.2018

Een dikke proficiat aan Lucas, Michiel, Noah en Axel! Zij mogen zich de winnaars noemen van de uitdaging van Ketnetheld Dempsey en waren de helden op onze opendeurdag van 6 mei. Met twee unieke kijkdozen van de toekomst wonnen de leerlingen overtuigend de wedstrijd van Dempsey.

Met 86 kijkdozen van de toekomst waande je je tijdens de opendeurdag op PTS Boom in het jaar 2200. Tegen 2200 bestaan er foodprinters die ons eten drukken, drones die alles goed in de gaten houden en verloopt alles geautomatiseerd. Wedden? De afgelopen maanden daagde Held Dempsey 10 tot 14-jarigen uit een kijkdoos te knutselen van de toekomst. 86 leerlingen gingen aan de slag en gingen de uitdaging aan.

Lucas en Michiel uit 1TIW zien een toekomst vol met drones. Volgens de jongens zal ons straatbeeld bestaan uit honderden drones die alles goed in de gaten houden. Dit idee leverde hen de prijs van de vakjury op. Noah en Axel uit 2ATA geloven dan weer in een digitale toekomst. Alles verloopt in 2200 automatisch, wij hoeven niets meer te doen. Is dat handig zeg! De kijkdoos van de jongens bestond uit allerlei digitale verbindingen en led lichtjes. Alle winnaars kregen van Held in spé Nico Sturm een bluetoothspeaker ter waarde van 100€ en een wedstrijdbeker.

Proficiat aan de winnaars!

De winnaars en Nico Sturm
De winnaars en Nico Sturm
PTS Boom bouwde met alle kijkdozen de piramide van de toekomst.
PTS Boom bouwde met alle kijkdozen de piramide van de toekomst.

Volgende van de detaillijst